بررسی علل خروپف
بررسی علل خروپف
- بسته شدن راه بینی:بعضی افراد در هنگام بروز آلرژی و یا تشدید شدن سینوزیت دچار خروپف میگردند.
- انحراف بینی و پلیپ بینی نیز از عوامل بسته شدن بینی محسوب میگردند.
- بطور نرمال عضلات گلو و زبان هرگز بصورت کامل در حالت ریلکس قرار نمیگیرند،اما در برخی افراد بعلل مختلف مانند بالا رفتن سن و یا بدلایل مادرزادی این عضلات بقدری شل میباشند که برروی هم افتاده و موجب به انسداد راه هوایی میگردند
- لوزه و زبان کوچک: در برخی افراد زبان کوچک بعلت تورم و یا بزرگ بودن بصورت مادرزادی میتواند راه هوایی از سمت بینی بسمت دهان را باریک نماید.هنگام تنفس لوزه ها دچار لرزش شدید گشته و بهم برخورد میکنند در نتیجه راه هوایی مسدود میگردد.
- داشتن لوزه بزرگ در برخی کودکان نیز یکی از عوامل خروپف در آنها میباشد.
- مصرف الکل و دارو:مصرف دارو و الکل میتواند منجربه شل شدن بیش از حد زبان و عضلات گلو گردد.
- پوزیشن خواب:نحوه خوابیدن بر خروپف و میزان آن اثر گذار میباشد.
- کمبود خواب
علت تنگی نفس در شب و هنگام دراز کشیدن و خواب چه میباشد؟
صداهای بلند و ناهنجاری که طی خواب ایجاد میشوند و علت آنها ایجاد ارتعاش و ویبره در بافتهای گلو (حلق) توسط جریان هواست. حدود نیمی از تمامی افراد در مراحلی از زندگی خود خروپف کرده اند، اگرچه، خروپف در مردان شایعتر بوده و باافزایش سن بیشترهم میشود . حدود ۴۰ درصد مردان بالغ خروپف کرده و این میزان در زنان ۲۴ درصدست.
طاق باز خوابیدن احتمال خروپف را بیشترمیکند. همچنین استراحت ماهیچه های گلو دراثر مصرف الکل یا گرفتگی گلوی متعاقب سرماخوردگی یا آلرژی نیز میتوانند باعث ایجاد خروپف گردند. علاوه بر خود فرد، خروپف مزاحم اطرافیان وی نیز خواهدبود. گاهی صدای خروپف آنقدر بلندست که خود شخص رابیدار میکند، بعلاوه، باعث خشکی دهان یا گلوی ملتهب نیز میگردد.
دستگاه های درمان خروپف شبانه کدامند؟
- چانه بند ضدخروپف
- کمربند ضدخروپف
- پلاک ضدخروپف
- زبانگیرضدخروپف
- نوزونت ضد خروپف
- چسب بینی ضدخروپف
- گیره بینی ضدخروپف
تحقیقات اخیر در رابطه با آپنه خواب و عدم رفع آن در طول زمان :
آپنه خواب و اثرات آن بر سیستم گردش خون
سال 2016 در دانشگاه بریتیش کلمبیا طی یک تحقیق اثر آپنه خواب بر سیستم گردش خون مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق مشخص گردید چنانچه یک فرد بالغ و سالم تنها 6 ساعت تحت شرایط مشابه آپنه خواب قرار بگیرد توانایی بدن فرد برای تنظیم صحیح فشار خون دچار مشکل می شود. همچنین مشخص شد که آپنه خواب باعث تغییرات جریان خون در پاها می شود که در صورت ادامه ی این روند می تواند فرد را دچار مشکلات قلبی عروقی کند.
آپنه خواب و اثرات آن بر کودکان
سال 2017 تحقیقی در دانشگاه شیکاگو بر روی دو گروه از کودکان 7 تا 11 سال انجام گرفت. یک گروه از کودکان دچار آپنه خواب بوده و گروه دوم شب ها خواب عادی و کافی داشتند. نتایج این تحقیق نشان داد که کودکان مبتلا به آپنه خواب دچار کاهش ماده خاکستری و سلول های مغزی به ویژه در ناحیه ی مربوط به وظایف شناختی مغز می شوند.
آپنه خواب و اثرات آن بر پیشروی دیابت
در سال 2017 در یک تحقیق که بر روی افرادی دارای دیابت نوع دو انجام شد، مشخص گردید آپنه خواب می تواند به عنوان یک عامل مستقل موثر در کاهش یا از دست رفتن بینایی افراد دیابتی باشد. همچنین در این تحقیق مشخص شد افرادی که از دستگاه های تنفسی برای درمان آپنه خواب استفاده می کنند خطر کاهش بینایی نیز کم تر می شود. از آن جا که دیابت نوع دو و آپنه خواب از شایع ترین بیماری ها می باشند. توجه به این بیماری ها و تشخیص زود هنگام و درمان آن ها یک امر حیاتی می است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!