انواع اختلالات بویایی
تغییر در ادراک بویایی میتواند کمی (فقدان بو) یا کیفی (تحریف بو) باشد. اختلالات بویایی کمی ممکن است به صورت از دست دادن کامل حس بویایی (آنوسمی) یا از دست دادن ناقص حس بویایی (آنوسمی جزئی، هایپوسمی یا میکروسمی) باشند. هایپروسمی شرایط نادری از عملکرد غیرعادی سیستم بویایی است که در آن حسایت افزایش یافته نسبت به بوها به وجود میآید.
دیزوسمی نوعی اختلال کیفی است که در آن تحریف بو اتفاق میافتد، به عنوان مثال فرد در حال بو کشیدن گل، بوی تخم مرغ گندیده را حس میکند. دیزوسمی در برخی موارد به تولید بوی بد درون حفره بینی (ناشی از عفونتهای باکتریایی) و در برخی موارد به تولید بوی بد درون بدن (ناشی از تغییرات متابولیک) مربوط است. نوع دیگری از اختلالات کیفی، حس خود به خودی بو یا فانتوسمی است که در آن فرد بویی حس می کند که وجود ندارد.
همانند سیستمهای بینایی و شنوایی، اختلالات بویایی میتوانند یکطرفه یا دوطرفه باشند. به عنوان مثال اگر طرف چپ بینی فردی دچار آنوسمی باشد ولی طرف راست سالم باشد به این شرایط آنوسمی یکطرفه چپ اطلاق میشود. آنوسمی که در هر دو طرف بینی باشد، به عنوان آنوسمی دوطرفه یا آنوسمی کامل شناخته میشود.
تعقیب
[…] میتواند کمی (فقدان بو) یا کیفی (تحریف بو) باشد. اختلالات بویایی کمی ممکن است به صورت از دست دادن کامل حس بویایی (آنوسمی) […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!