کاهش حس بویایی و چشایی در کرونا

 

یکی از اتفاقاتی که اخیرا بسیار با آن مواجه هستیم،  از دست دادن ناگهانی حس بویایی و چشایی در افراد میباشد:

 

آیا درمان مشکلات مربوط به حس بویایی و چشایی بوجود آمده در کرونا ممکن است؟

آیا این اختلال فراگیر به ویروس کرونا مربوط است؟

 

اگرچه علائم بیماری کووید-19 در افراد مختلف به اشکال متفاوتی ظاهر میشود،اما بطور کلی از غالب افرادی که به این ویروس مبتلا میگردند دارای علائم: تب،سرفه های خشک و ممتد،  استرس شدید و دشواری در تنفس میباشند.

طبق تحقیقاتی که به تازگی انجام گردیده این یکی دیگر از علائمی که به تازگی بعنوان احتمال ابتلا به بیماری کووید-19 در نظر گرفته شده است، از دست دادن ناگهانی حس بویایی و چشایی میباشد. از دست رفتن بویایی در بسیاری از افرادی که سایر علائم این بیماری را بروز نداده اند و انتظار میرود فقط ناقل بوده اند نیز به وفوور دیده شده است، لذا پزشکان شدیدا توصیه میکنند افرادی که دچار از دست رفتگی حس بویایی و چشایی میباشند از ارتباط با سایرین بپرهیزند،در کنار این مسئله توصیه میگردد: از تمرین های کمکی جهت تحریک و تقویت اعصاب بویایی و بعنوان درمان حس بویایی و چشایی  از دست رفته در کرونا بهره ببرند.

 
با توجه به مطالب ذکر شده در بالا، در زمینه کربویی و کرونا، این مجموعه با همراهی بیمارستان امیراعلم تهران، اقدام به برگزاری طرحی برای بیماران دارای این مشکل کرده است. در بخشی از این طرح، آزمون تشخیص بویایی ایران، جهت تست بویایی کرونا انجام میگردد و میزان از دست رفتگی بویایی بیمار بررسی میگردد.

درمان حس بویایی و چشایی در کرونا

 

 

تست بویایی کرونا

آزمون تشخیص بویایی ایران

«آزمون تشخیص بویایی ایران» اولین روش استاندارد ارزیابی حس بویایی به صورت کمّی در ایران است. این تست، نسخه‌ی ایرانی تست تشخیص بویایی دانشگاه پنسیلوانیا  (UPSIT)است که در آن از بوهای آشنا با فرهنگ مردم ایران استفاده شده است. این آزمون به صورت یک کیت حاوی ۲۴ نوع بوی مختلف در هشت دسته­‌ی عطری، میوه‌­ای، نعنایی، تند، شیرین، ترش، چوبی و زننده می‌باشد و با استفاده از آن می‌­توان توانایی افراد در افتراق بوهای مختلف را ارزیابی نمود.

آزمون تشخیص بویایی ایران (تست کامل)

 

پیشتر اشاره کردیم یکی از مواردی که توسط سازمان بهداشت جهانی توصیه میگردد استفاده از درمان های حمایتی جهت بازگرداندن حس بویایی است. یکی از این درمان های حمایتی کیت های اولفکترین میباشد:

درمان حس بویایی و چشایی در کرونا

اولفکترین

اولفکترین، یک کیت درمان حس بویایی به روش «تمرین بویایی» است که در آن 4 ماده معطر با ترکیب مشخص وجود دارند. این چهار ماده، سر رده­ هرم بویایی و شاملبوهای گلی، میوه‌­ای، ادویه‌­ای و صمغی می‌­باشند. دستورالعمل استفاده از این کیت در داخل بسته­‌بندی آن قرار داده شده است. بیماران دارای آسم یا آلرژی می­‌بایست آن­ را حتماً تحت نظر پزشک استفاده نمایند. توصیه می­‌شود قبل از شروع درمان، حس بویایی بیمار با استفاده از « تست بویایی کامل » مورد ارزیابی قرارگیرد و پس از اتمام دوره درمان( 12 هفته) ، مجدداً تست بویایی انجام شود تا میزان بهبود حس بویایی بیمار مشخص شود.

اولفکترین

 

 

 

2 پاسخ

تعقیب

  1. […] آیا برگشت بویایی بعد از کرونا ممکن است؟ […]

  2. […] آیا این اختلال فراگیر به ویروس کرونا مربوط است؟ […]

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *