بویایی و کرونا
بویایی و کرونا |
با توجه به افزایش ناگهانی و قابل توجه تعداد افرادی که در ماه های اخیر و پس از شیوع پاندمی کرونا، بصورت ناگهانی دچار از دست دادن کامل یا بخشی از بویایی خود شده اند( آنوسمی/ هایپوسمی)، و همچنین با توجه به جدیدترین نتایج بدست آمده و اعلام “از دست دادن حس بویایی و چشایی” بعنوان یکی از علائم بیماری کرونا توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) (آخرین آپدیت:20می2020)، درحال خاضر این علامت بعنوان یکی از علائم کرونا در نظر گرفته میشود لذا افراد میبایستی اقدامات لازم جهت حفظ سلامت خود و دیگران و همچنین جلوگیری از ادامه یافتن این کربویی را سریعا پس از مواجه با این علامت انجام دهند.
در ادامه به بررسی برخی تحقیقات انجام شده توسط معتبرترین سازمان ها، انجمن ها و پزشکان در این زمینه ارتباط از دست دادن حس بویایی و چشایی و کرونا( بویایی و کرونا)، میپردازیم: |
Centers for Disease Control and Prevention (CDC): |
سازمان بهداشت عمومی ایالت متحده آمریکا (CDC)، در کنار علائمی مانند تب و لرز درد عضلانی از دست دادن حس بویایی و چشایی را نیز بعنوان یک نشانه های از ابتلا به کووید-19 در نظر گرفته است.
پروفسور NIRMAL KUMAR، رئیس انجمن گوش و حلق و بینی انگلستان: |
به گفته ایشان با استناد به نتایج بدست آمده از کره جنوبی، ایتالیا، چین و آلمان تعداد قابل توجهی از بیماران دارای کووید-19 دارای نشانه های بارز آنوسمی/هایپوسمی میباشند. در آلمان 2مورد از 3مورد مبتلا به کووید -19دچار آنوسمی/هایپوسمی گردیده اند. در کره جنوبی نیز 30%درصد از افرادی که دارای تست مثبت بوده اند، نشانه های بویایی و کرونا را دارا میباشند. لذا میتوان از دست دادن بویایی را یکی از نشانه های ابتلا به کرونا بیان کرد.
انجمن علمی جراحان گوش، گلو بینی و سر ایالت متحده آمریکا: |
انجمن علمی جراحان گوش، گلو بینی و سر ایالت متحده آمریکا اعلام کرد، نظر به این مسئله که در بسیاری از بیماران دچار کووید19 که فاقد سایر علائم این بیماری بوده اند، شاهد از دست دادن بویایی بوده ایم. این انجمن همچنین ذکر کرد: از آنجا که از بوجود آمدن ناگهانی آنوسمی / هایپوسمی در بسیاری از موارد در کنار عفونت های ریوی مشخص میگردد، لذا این مسئله میتواند گواهی بر این ادعا باشد که بیماران دچار کووید-19 دچار مشکلات بویایی میگردند و به همین دلیل این سازمان، از سازمان بهداشت جهانی درخواست قرار دادن این علامت را، در کنار علائمی مانند سردرد، درد بدن و…انجام داد.
دکتر ابراهیم رزم پا نایب رییس انجمن راینولوژی : |
به گفته ایشان: در برخی مراکز درمانی که بیماران کرونایی بستری بودند، طبق بررسیها مشخص شد که یکی از مشکلات شان اختلال بویایی و چشایی بوده است. بنابراین میتواند گفت کربویی و کرونا باهام دارای ارتباط نزدیکی میباشند.
دپارتمان اپیدمیولوژی، انجمن علمی جراحان گوش، گلو بینی و سر ایران: |
پژوهش” کووید-19 و اختلالات بویایی” که با همکاری دپارتمان اپیدمیولوژی، انجمن علمی جراحان گوش گلو بینی و سر، و توسط متخصاصان دانشگاه های ایران و تهران همچون جناب آقای دکتر حمیدرضا باقری، علی محمد اصغری، احمدرضا شمشیری بر روی 10069 نفر توسط تست آنلاین انجام گرفت. از این میان1/1درصد از افراد، دارای تست کرونا مثبت بودند، که با بررسی اعضا خانواده آنها مشخص گردید48.23% از این افراد دچار ظهور علائم ناگهانی آنوسمی/هایپوسمی شده اند.
International Forum of Allergy & Rhinology: |
در مقاله ای که در ماه گذشته در ژورنال International Forum of Allergy & Rhinology به چاپ رسیده است، طبق تحقیقاتی که توسط دکتر کارول یان، جراح سر و گردن بیمارستان سین دیگو ( یکی از برترین مراکز سلامت آمریکا) انجام گردید،مشخص گشت احتمال ابتلا به کووید-19 در افرادی که حس بویایی خود را از دست داده اند، 10برابر بیشتر از سایرین میباشد.
پروفسور CHARLES GREER، متخصص بخش نوروساینس در دانشگاه یل: |
پروفسور CHARLES GREER، با بیان این مسئله که ویروس کرونا معمولا به سلول های موجود در ریه حمله میکند و از آنجا که ، سلول های مشابه ریه، در اولفکتری اپیتلیوم بویایی نیز وجود دارند، از اینرو این ویروس به این سلول ها نیز حمله کرده و آنها را دچار اختلال میگرداند لذا در بسیاری از افراد دچار بیماری کرونا این علامت نیز مشخص میگردد.
درمان حس بویایی و چشایی از دست رفته در کرونا ممکن است؟ |
گرچه هنوز نمیتوان با قطعیت درباره راه های درمان حس بویایی و چشایی از دست رفته در کرونا اظهار نظر کرد، اما باتوجه تحقیقات انجام شده، تمرین بویایی یکی از روش هایی میباشد که میتواند به درمان حس بویایی و چشایی از دست رفته در کرونا کمک نماید.
اولفکترین |
اولفکترین، یک کیت درمان حس بویایی به روش «تمرین بویایی» است که در آن ۴ ماده معطر با ترکیب مشخص وجود دارند. این چهار ماده، سر رده هرم بویایی و شامل بوهای گلی، میوهای، ادویهای و صمغی میباشند. دستورالعمل استفاده از این کیت در داخل بستهبندی آن قرار داده شده است. بیماران دارای آسم یا آلرژی میبایست آن را حتماً تحت نظر پزشک استفاده نمایند. توصیه میشود قبل از شروع درمان، حس بویایی بیمار با استفاده از « تست بویایی کامل » مورد ارزیابی قرارگیرد و پس از اتمام دوره درمان ( ۱۲ هفته )، مجدداً تست بویایی انجام شود تا میزان بهبود حس بویایی بیمار مشخص شود.
تست بویایی کرونا تست عصب بویایی درمان حس بویایی و چشایی در کرونا درمان کربویی کرونا علت نداشتن حس بویایی و چشایی کربویی و کرونا
درمان حس چشایی کرونا درمان حس بویایی و کرونا درمان حس بویایی و چشایی کرونا درمان حس چشایی چیست
تعقیب
[…] آیا کرونا و از بین رفتن حس بویایی بهم مرتبط میباشند؟ […]
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!