جراحی تعویض مفصل زانو

جراحی تعویض مفصل زانو

آسیب و تخریب غضروف مفصلی زانو به دلایل مختلف از جمله افزایش سن، آرتروز استخوان، استئوآتریت، آرتریت روماتوئید، آرتروزهای ناشی از ضایعه و…، موجب دردناک شدن حرکت مفصل شده و آن را دچار خشکی و محدودیت حرکتی می‌کند. روش های مختلف جراحی و غیر جراحی برای تسکین درد در چنین شرایطی وجود دارد اما همگی موقتی بوده و راه حل طولانی مدت در چنین شرایطی برای کاهش درد بیمار، افزایش دامنه حرکتی و تسهیل حرکت وی، تعویض مفصل زانو با یک جایگزین مصنوعی توسط انجام عمل جراحیست. تعویض مفصل زانو جزئی شامل تعویض یک یا دو بخش زانو می شود و بخش های آسیب ندیده را حفظ می کند. این جراحی یکی از موفق ترین اعمال جراحیست و مفصل مصنوعی بعضا تا 20 سال نیز عمر می کند.

با این حال، این روش نیز مانند سایر اعمال جراحی می تواند عوارض مختلفی از جمله شکستگی استخوان اطراف پروتز نصب شده،خونریزی درون مفصلی، آسیب عصبی، آسیب عروق خونی، ترومبوز و … را نام برد، اما جدی ترین آنها که در حدود 1% بیماران رخ میدهد، عفونت است. راه حل پیشنهادی برای درمان عفونت، تعویض مفصل مصنوعی با مفصلی دیگر است.

سمت چپ: ایمپلنت اولیه بدلیل تضعیف استخوان ناپایدار است. راست: در جراحی مجدد، جزیی با استم طویل تر می تواند اتصال محکم تری با استخوان برقرار کرده و پایداری را فراهم کند.

عفونت عارضه ای رایج در اغلب پروسه های جراحی، از جمله جراحی تعویض مفصل زانوست. عفونت ممکن است هنگام بستری بیمار در بیمارستان یا پس از ترخیص و یا حتی پس از گذشت چند سال ایجاد شود. اگر یک مفصل مصنوعی عفونی شود، سفت و دردناک می گردد و ممکن است اتصال ایمپلنت به استخوان نیز شل شود. حتی اگر ایمپلنت کاملا فیکس در جای خود باقی بماند، درد، تورم، و ترشحات عفونت ممکن است باعث لزوم جراحی مجدد گردد.

این جراحی بسته به نوع باکتری، مدت عفونت، درجه عفونت و ترجیح بیمار به دو فرم انجام می شود. ممکن است جراح بلافاصله پروتز زانوی عفونی شده را پس از شست و شوی موضع و پاکسازی عفونت، با پروتزی دیگر جایگزین کند اما استاندارد طلایی درمان در چنین شرایطی جایگزینی مجدد و دو مرحله ای مفصل ایمپلنت شده است؛ بدین صورت که ابتدا ایمپلنت برداشته شده و موضع از عفونت پاکسازی می شود و پس از آن، مفصلی موقتی از جنس سیمان استخوان که ” اسپیسر” نام دارد، بطور موقت جایگزین مفصل شده و پس از چند هفته و موفقیت آمیز بودن کنترل عفونت، بیمار مجددا تحت جراحی قرار گرفته و این بار، مفصل دائمی جدیدی جایگزین اسپیسر ایمپلنت شده خواهد شد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *